Julkaistu 22.5.2020 09:29

Pelastusarmeijan koronatoimet muuttuvassa tilanteessa

Yorkin prinsessa Eugenie ja hänen aviomiehensä Jack Brooksbank juttelevat majuri Valerie Mylchreestin kanssa.

Joissakin maissa aletaan tautitilanteen helpottaessa purkaa rajoitustoimia. Pelastusarmeija jatkaa ympäri maailman koronavirusepidemian aiheuttamien tai pahentamien ongelmien ratkomista.

Uudessa-Seelannissa Pelastusarmeija on palaamassa rajoituksia edeltävään tilanteeseen sosiaalipalvelujen osalta. Toiminnassa otetaan kuitenkin huomioon yhä jatkuvat rajoitukset ja se seikka, että monet Armeijan vapaaehtoistyöntekijöistä ovat yli 70-vuotiaita. 

Rajoitusten aikana kehitetyt uudet toimintatavat ovat joissain tapauksissa toimineet jopa paremmin kuin vanhat. Everstiluutnantti Lynette Hutson selittää, että esimerkiksi peliriippuvaisille sosiaalisesti etäännytetyt toimintatavat ovat alentaneet kynnystä hakea apua.

Euroopassa Tanska on ensimmäisiä rajoituksia varovaisesti löysänneitä maita. Pelastusarmeija on jakanut aktiivisesti apua perheille ja yksinäisille ihmisille. Lego Groupin anteliaan lahjoituksen ansiosta lapsiperheille on ruuan lisäksi voitu lahjoittaa legopalikoita. Pelastusarmeijan toiminnassa mukana olevat nuoret ovat auttaneet pakkausten toimittamisessa Kööpenhaminassa. Tanskassa myös suunnitellaan sunnuntain jumalanpalvelusten käynnistämistä turvallisella tavalla.

Isossa-Britanniassa on käynnissä laaja-alaisin ruoka-apuoperaatio yli 60 vuoteen. Pelastusarmeijan ruokajakelukeskuksessa Lontoon Croydonissa saatiin kuninkaallista apua, kun prinsessa Eugenie ja hänen aviomiehensä Jack Brooksbank tulivat paikalle pakkaamaan paketteja. Noin 22 000 pakettia on lähdössä maan eri kolkkiin.

Monissa maissa koronavirusepidemian vastaisia toimia ollaan kuitenkin vasta aloittamassa. Uusia projekteja ovat mm. seuraavat:

  • Manilassa Filippiineillä Pelastusarmeija auttaa ruokkimaan stadioneille ja muihin julkisiin tiloihin karanteeniin asetettuja ihmisiä.
  • Bahrainissa jaetaan ostokuponkeja ruokakauppoihin noin 250 perheelle ja yksittäiselle ihmiselle.
  • Meksikossa kuponkeja voi vaihtaa ruokalaatikkoon, joka sisältää ruokatarvikkeet kolmehenkiselle perheelle ainakin kahdeksi viikoksi. Yömajassa tarjotaan päivittäin ateria 125 asunnottomalle.
  • Kuubassa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Nicaraguassa ollaan aloittamassa ruoka-apua haavoittuvaisille perheille.
  • Jamaikalla viranomaiset ovat pyytäneet Pelastusarmeijaa auttamaan työttömiä pääkaupunki Kingstonissa. Noin 100 perheelle jaetaan hätäapuna ruokapaketteja, ja noin 200 asunnottomalle tarjotaan lämmin ruoka päivittäin.
  • Belizessä Pelastusarmeija jatkaa koronaviruksen vaikutuksista kärsivien ihmisten ruoka-apua. Projekti alkoi maaliskuussa, ja nyt jo 10 000 pakettia on jaettu.

Kansainvälisen päämajan uutinen

Artikkeli 27.03.2025

Hyvin tehty, sinä hyvä ja uskollinen palvelija

Nykyään puhutaan paljon vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Sana ”vastuullisuus” voi kuitenkin pitää sisällään laajasti asioita.
Artikkeli 17.03.2025

Kumppanuuskeräyshaaste 2025

Haluamme haastaa teidät mukaan tärkeään keräykseen. Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys toteutetaan tänä vuonna 16.3.–13.4. ja sen avulla tuetaan kansainvälisen Pelastusarmeijan paikallisesti tekemää pitkäjänteistä työtä ihmisten perustarpeiden, kuten ravinnonsaannin, terveydenhuollon ja koulutuksen parissa kohdemaissamme Pakistanissa, Ghanassa, Togossa, Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa.
Artikkeli 14.03.2025

Kumppanuuskeräys - yhdessä auttamista ja rukousta

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys toteutetaan tänä vuonna 16.3.–13.4. Keräyksen kautta olemme mukana auttamassa yhteisöjä, perheitä ja lapsia kumppanuusmaissamme. Mikä on kumppanuuskeräys? Keitä sillä autetaan? Onko se muutakin kuin hyväntekeväisyyttä? Pelastusarmeijan naistyön sihteeri, majuri Anna Kotrikadze vastaa näihin kysymyksiin.
Artikkeli 07.03.2025

Varaston veikkoset

Tampereella sijaitsee Pelastusarmeijan myymälätoiminnan pohjoinen varasto. Varastomiehet, autonkuljettajat Risto Lehtomaa ja Oleg Kurgi ovat työskennelleet lukuisia vuosia varastolla, jossa on yli kolmekymmentä vuotta tehty yhteistyötä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen kanssa ottamalla työharjoitteluun maahanmuuttajien kielikurssin opiskelijoita. Myös Oleg on tullut työyhteyteen tätä kautta.