Julkaistu 19.3.2020 13:44

Pelastusarmeija jatkaa palvelutyötään koronaviruspandemian aikana

Pelastusarmeija jatkaa ihmisten tarpeiden kohtaamista ympäri maailman koronaviruksen leviämisen aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

Pelastusarmeija noudattaa Maailman terveysjärjestö WHO:n ja viranomaisten ohjeita hygieniasta ja sosiaalisesta etäännyttämisestä. Pelastusarmeijan johtajien kokous Portugalissa on siirretty myöhempään ajankohtaan. Kansainvälinen päämaja Lontoossa on suljettu vierailijoilta, ja valtaosa henkilökunnasta on etätöissä. ”Kansainvälinen päämaja seuraa tarkasti tilannetta kaikkialla maailmassa. Meillä on hyvät tekniset edellytykset pitää yhteyttä ja tukea Pelastusarmeijaa kaikissa 131 maassa, joissa toimimme”, kertoo esikuntapäällikkö, komentaja Lyndon Buckingham. ”Rukoilemme kaikkien koronaviruksen leviämisestä kärsivien ja Pelastusarmeijan jatkuvan työn puolesta näinä vaikeina aikoina.” 

Useissa maissa Pelastusarmeijan kokoontumiset on lopetettu ja korvattu suoratoistolähetyksillä. Kansainvälisen päämajan sivulle on koottu esimerkkejä siitä, miten voimme huolehtia toisistamme tänä aikana, kun liikkumista ja ihmisten välistä vuorovaikutusta on rajoitettu: sar.my/covid19
Alla joitakin esimerkkejä siitä, miten toimimme juuri nyt eri puolilla maailmaa:

Afrikka

Pelastusarmeija on lisännyt terveydellisiä varotoimia Afrikan maissa. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa kaikista toimipisteistä löytyy selkeät käsienpesuohjeet ja tietoa viruksesta ja sen leviämisestä.

Amerikka ja Karibia

Bahamalla Pelastusarmeija on toimittanut viranomaisille 70 kuormalavallista tarvikkeita, kuten käsidesiä, kasvosuojia ja hygieniapakkauksia. Yhdysvalloissa on tehty monenlaisia toimia auttamisen jatkumisen varmistamiseksi poikkeusoloissa, ja Pelastusarmeijan toimipisteet ovat valmistautuneet hätätilaan. Esimerkiksi Los Angelesissa huolehditaan lasten päivittäisistä aterioista.

Eurooppa

Monissa maissa matkustusrajoitukset ja rajojen sulkeminen aiheuttavat haasteita auttamistyölle. Tanskassa äkillisesti työttömiksi joutuneille tarjotaan lainopillisia neuvoja. Ruoka-apua tarjotaan fyysistä kontaktia välttäen. Roomassa Italiassa Pelastusarmeija tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa varmistaakseen ruuan ja tarvikkeiden jakamisen jatkumisen. Sveitsissä koordinoidaan ruokakaupoissa käyntiä ja perustarvikkeiden hankkimista. Norjassa Pelastusarmeijan saamat ruokalahjoitukset ovat vähentyneet, koska ihmiset ostavat ruokaa varastoon. 

Etelä-Aasia 

Bangladeshissa valmistellaan koronavirusklinikkaa, ja Intiassa Pelastusarmeija levittää terveystietoa mediassa. Intian läntisessä territoriossa Pelastusarmeijan hallinnoima sairaala on lisäämässä henkilökunnan ja laitteiston määrää. 

Etelä-Tyynimeri ja Itä-Aasia 

Koreassa Pelastusarmeija pyytää ihmisiä lahjoittamaan rahan sijaan kasvosuojia. Australiassa Pelastusarmeijaa on pyydetty toimittamaan ruokapaketteja karanteenissa oleville. Kun Australian Grand Prix peruttiin, tapahtumaan varattu ruoka lahjoitettiin Pelastusarmeijalle. Ruoka jaetaan haavoittuvaisessa asemassa oleville ihmisille Melbournessa. Hongkongissa ja Macaossa Pelastusarmeija on jakanut ihmisille käsidesiä, kasvosuojia ja ruokatarvikkeita. Taiwanin territorion johtaja, majuri David Kinsey sanoo: “Pelastusarmeija ei peräydy, vaan etsii uusia tapoja olla kirkko.” ”Meidän tulee varmistaa, että olemme yhdessä, vaikka emme ole samassa paikassa”, jatkaa Japanissa työskentelevä majuri Peter White.

Kansainvälisen päämajan viestintä