Julkaistu 19.8.2015 09:13

Oppia ikä kaikki

On ilo saada seurata lapsen kasvua ja kehitystä. Kuinka hän nauttiikaan uuden oppimisesta. Lapsi kyseenalaistaa, kokeilee uutta, ylittää rajoja ja oppii.


Seurasin lapsenlapsen touhuja rakennuspalikoilla. Palikoiden ei tarvinnut mennä kuten oli ennalta arvattavissa ja miten itse olisin ne asetellut. Niitä voi kokeilla asetella toisinkin päin. Itse olisin valinnut helpomman ja tutun tavan toimia, mutta lapsi tekee toisin. Hän kokeilee miten fysiikan lait toimivat, kyseenalaistaa ja samalla oppii. Tuolikin voi seisoa yhdellä jalalla tai olla nurin päin, ja sen päälle voi kasata vaikka mitä tärkeää.

Oppiminen on yksi suurimpia lahjoja, jonka omistamme. Kaikkein parasta on, että voimme oppia koko ikämme. Koskaan ei ole liian myöhäistä, siksi tarttukaamme näihin mahdollisuuksiin rohkeasti. Oppiminen antaa elämäniloa ja pitää mielen virkeänä.

Syksyn myötä koulut ja erilaiset opinahjot ja kansalaisopistot avaavat ovensa ja tarjoavat mahdollisuutta opiskeluun. Tarjolla on paljon aiheita, joista voi valita itselle sopivimman. Myös monissa kirkoissa ja seurakunnissa on mahdollisuus opiskeluun ja erilaisiin harrastuksiin. Ja mikä tärkeintä, seurakuntien toiminnassa voimme aina oppia uutta myös Jumalan sanasta, joka kantaa meitä eteenpäin ja opettaa meille elämäntien – suojelee ja varjelee meitä. Raamatusta löytyy mielenkiintoista ja uutta opittavaa koko ajan.

Monet ovat tehneet koko elämää koskevan suunnanmuutoksen ja lähteneet opiskelemaan aivan uuteen ammattiin. Niin ovat tehneet myös Pelastusarmeijan kadetit, jotka tässä lehdessä kertovat elämänmuutoksestaan ja valinnastaan. Kutsu hengelliseen työhön on avannut aivan uudet ovet ja johtanut uudenlaiseen elämään. Vaikkemme kaikki voisikaan lähteä vaihtamaan ammattia, kaikki meidät on kutsuttu. Jumalalla on meille kaikille tehtävää, ja jokaiselle on olemassa paikka, jossa voi palvella.

Etsitään lapsen lailla uutta ja uskalletaan tehdä hyppy mukavuusrajojemme ulkopuolelle. Saamme astua suureen ja jännittävään elämänseikkailuun, kun kuljemme avoimin silmin ja säilytämme lapsen uteliaisuuden uusia asioita kohtaan. Matkan myötä voi avautua oma palvelupaikka tai jopa kokonaan uusi elämäntehtävä.

Mielenkiintoista oppimisen syksyä Sotahuudon lukijoille!

Eija Kornilow
everstiluutnantti


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä

Artikkeli 04.04.2025

Yhteisöllisyys ja hengellisyys elämän tienviittoina

Rovasti Marianne Heikkilän elämään on mahtunut monenlaista. Julkisuus on tullut hänelle tutuksi jo nuorena äidin PR-, koulutus- ja mallitoimiston kautta. Kiinnostus hengellisyyteen johdatti papiksi. Hän on ollut aloittamassa Naisten Pankkia, ja viimeiset viisitoista vuotta hän on luotsannut Marttaliiton toimintaa.
Artikkeli 27.03.2025

Hyvin tehty, sinä hyvä ja uskollinen palvelija

Nykyään puhutaan paljon vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Sana ”vastuullisuus” voi kuitenkin pitää sisällään laajasti asioita.
Artikkeli 17.03.2025

Kumppanuuskeräyshaaste 2025

Haluamme haastaa teidät mukaan tärkeään keräykseen. Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys toteutetaan tänä vuonna 16.3.–13.4. ja sen avulla tuetaan kansainvälisen Pelastusarmeijan paikallisesti tekemää pitkäjänteistä työtä ihmisten perustarpeiden, kuten ravinnonsaannin, terveydenhuollon ja koulutuksen parissa kohdemaissamme Pakistanissa, Ghanassa, Togossa, Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa.
Artikkeli 14.03.2025

Kumppanuuskeräys - yhdessä auttamista ja rukousta

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys toteutetaan tänä vuonna 16.3.–13.4. Keräyksen kautta olemme mukana auttamassa yhteisöjä, perheitä ja lapsia kumppanuusmaissamme. Mikä on kumppanuuskeräys? Keitä sillä autetaan? Onko se muutakin kuin hyväntekeväisyyttä? Pelastusarmeijan naistyön sihteeri, majuri Anna Kotrikadze vastaa näihin kysymyksiin.