Suomessa olemme rekisteröity säätiönä. Siksi meillä Pelastusarmeijan virallinen nimi on Suomen Pelastusarmeijan Säätiö sr.
Hallinnollisesti Pelastusarmeija jakautuu maantieteellisiin territorioihin. Jokaisessa territoriossa on oma hallinnollinen keskuksensa eli territorion päämaja. Suomen ja Viron territoriota johdetaan Helsingin päämajasta. Johtajistoon kuuluvat territorion johtajat sekä ylisihteeri ja territorion naistyön sihteeri. Päämajasta koordinoidaan niin sosiaalista kuin hengellistä työtä, ja siellä työskentelee henkilöstöhallinnon, taloushallinnon ja viestinnän asiantuntijoita.
Pelastusarmeijan Säätiö on merkityksellistä työtä tarjoava työnantaja. Pelastusarmeijassa muuten kuin upseereina työskenteleviä ihmisiä kutsutaan organisaatiossa siviilityöntekijöiksi. Siviilityöntekijöiltä ei vaadita kristillistä vakaumusta, mutta heidän toivotaan kunnioittavan järjestön kristillistä lähtökohtaa ja humaania arvomaailmaa ylipäätään.
Viron osastot kuuluvat Suomen ja Viron territorioon. Pelastusarmeija auttaa virolaisia avun tarpeessa olevia ihmisiä Tallinnassa, Tartossa, Narvassa, Võrussa ja Jõhvissa, joissa Pelastusarmeijalla on toimipisteet. Järjestämme jumalanpalveluksia sekä lasten harrastus-, kerho- ja leiritoimintaa. Viron leirikeskus sijaitsee Loksassa. Sosiaalista apua annetaan jakamalla ruokaa ja vaatteita. Varsinkin monet lapsiperheet tarvitsevat kipeästi taloudellista apua.
Tallinnassa sijaitsevat Viron aluetoimisto ja Koplin osasto. Koplin alueella on myös Toivon talo ("Lootusemaja"), joka kuntouttaa päihdeongelmaisia ja tarjoaa laajamittaista työterapiatoimintaa. Lasnamäelle avatussa Toivon keskuksessa ("Lootuse keskus") toimii soppakeittiö, ja siellä järjestetään erilaista kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa.