Matalan kynnyksen työtoiminta

Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköt tarjoavat asukkailleen matalan kynnyksen työtoimintaa.

Työtoiminta asumispalveluyksiköissä

Pelastusarmeija järjestää matalan kynnyksen työtoimintaa kaikissa asumispalveluyksiköissään.
Matalan kynnyksen työtoiminnan tavoite on tukea asumisen onnistumista toiminnallisella menetelmällä, lieventää haittatekijöitä sekä synnyttää osallisuutta yhteisössä.

Työtoiminta on toiminnallisen kuntoutumisen menetelmä, jossa herätellään asukkaan kykyä ottaa vastuuta tehtävistään. Ammatillisena viitekehyksenä käytetään yhteisökasvatuksellisia menetelmiä, joilla tähdätään asukkaan omien voimavarojen vahvistamiseen ja itsetunnon kohentamiseen. Samalla tuetaan asumisen onnistumista.

Toiminnassa korostuu asukkaan ja työntekijän tasavertainen kohtaaminen. Työntekijät kohtaavat asukkaan arvostavasti, ja asukkaan voimavaroja ja vahvuuksia vahvistetaan sanoin ja teoin. Vastuuta työtehtävistä aletaan vähitellen lisätä siinä määrin kuin se on mahdollista. Tavoitteena on, että asukkaat pystyvät ottamaan täyden vastuun omista työtehtävistään.

Asumisyksiköiden asukkailla on arkisin päivittäin mahdollisuus osallistua työtoimintaan maksimissaan neljän tunnin ajan. Osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen, ja mukaan pääsevät kaikki asukkaat, joiden ns. pelikunto eli fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on riittävällä tasolla. Työtoimintaan osallistuneille maksetaan työosuusrahaa. Raha on tuloverolakiin sidottu, joten se ei vaikuta asukkaan toimeentulotukeen tai eläkkeeseen.