Indonesia

Pelastusarmeijalla on ollut lastenkoteja Indonesiassa vuodesta 1916 lähtien.

Pelastusarmeijalla on ollut lastenkoteja Indonesiassa vuodesta 1916 lähtien. Indonesian Pelastusarmeija tukee tällä hetkellä noin 300 lasta 15 lastenkodissa. Lapset ovat 7-18-vuotiaita. Lisäksi Indonesiassa on äitien ja taaperoiden koti, jossa asuu 32 pienokaista vastasyntyneistä 6-vuotiaisiin.

Kaikki kummilapsityöstä saadut varat kootaan yhteen ja jaetaan neljännesvuosittain lastenkotien kesken suhteessa niissä asuvien lasten lukumäärään. Varat suunnataan ruokaan, koulumaksuihin, koulumatkakuluihin ja lasten henkilökohtaisiin tarpeisiin, kuten lääkkeisiin, hygieniatarvikkeisiin sekä vapaa-ajan harrastuksiin.

Koulumaksut ovat Indonesiassa hyvin korkeita – erityisesti kaupunkialueilla, joissa monet Pelastusarmeijan lastenkodeista sijaitsevat. Julkiset koulut ovat ilmaisia, mutta useimmat Pelastusarmeijan lastenkodeissa asuvat lapset opiskelevat yksityiskouluissa kristinuskon vuoksi. Pääosa Indonesian väestöstä on muslimeja, joten yksityiskoulut takaavat, ettei lapsia syrjitä opetuksessa kristittyyn vähemmistöön kuulumisen vuoksi.

Arvokkaita taitoja tulevaisuutta varten

Jokaisessa lastenkodissa on päiväkohtainen aikataulu, johon sisältyy koulu, ruokailut, opiskelu ja vapaa-aika. Lapsille annetaan heidän iälleen sopivia kotitaloustehtäviä, kuten ruoanlaitossa tai -tarjoilussa auttamista, tiskaamista, pyykinpesua tai siivousta.  Lapsille opetetaan myös hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten, kuten ompelua sekä sikojen, kalojen ja kanojen kasvatusta. Myös paikallisella kulttuurilla on keskeinen osa opetuksessa: lapsille opetetaan perinteistä tanssia ja paikallisten soitinten soittoa. Monet lapsista ovat pystyneet aloittamaan yliopisto-opinnot kummilapsiohjelman ansiosta.