Julkaistu 1.2.2023 14:17

Salon kauppakeskus Plazaan avattiin uusi, valoisa ja raikas Pelastusarmeijan iCare-myymälä

Pelastusarmeijan iCare secondhand -myymälä avattiin tänään 1.2.2023 Saloon kauppakeskus Plazaan. Salon iCaren avautumisen jälkeen Pelastusarmeijalla on jo 15 myymälää ympäri Suomea.


Kello on vähän vaille kymmenen, ja ovien takana odottaa jo ryhmä asiakkaita. Tunnelma on innostunut.

Heti kymmenestä lähtien kassalla on jatkuva asiakasvirta. Vastuumyyjä Elli Virpo on iloinen ja tyytyväinen.

– Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa! Miten ihanaa, että asiakkaat ovat löytäneet tänne. Tästä on hyvä jatkaa, Elli huikkaa ja lähtee palvelemaan seuraavaa asiakasta.

Avajaisissa olivat mukana myös Salon osaston johtajat, kadetit Robert ja Enni Becker. He iloitsevat uudesta myymälästä.

– Tämä on hieno lisä Salon secondhand-tarjontaan ja myös oiva tapa tuoda Pelastusarmeijaa tutuksi paikallisesti. Uskomme, että myymälän kautta ihmiset voivat löytää osaston ja osaston kautta myymälän.

Robert ja Enni myöntävät olevansa myös innokkaita kirpparilla kävijöitä.

– Todellakin. Tästä myymälästä tulee varmasti suosikkishoppailupaikkamme, Enni naurahtaa.

Salon myymälän raikas ilme ja tiuhaan uusiutuva valikoima houkuttavat monenikäisiä hyvän mielen secondhand-ostoksille. Tuotevalikoimassa on erityisesti vaatteita, astioita ja kodin sisustustavaroita.

Maija ja Pinja katselevat värikkäitä jakkuja. – Tämä on oikein siistin näköinen paikka.

Sebika Poudyal on muuttanut Saloon Helsingistä. Hän opiskelee Salossa sosiaalialaa.

– Olen innokas käytetyn tavaran ostaja. Olen käynyt täällä monilla kirppareilla, ja tämä myymälä on vaikuttava. Täällä näyttää olevan paljon valinnanvaraa.

Salolainen Eiro Koivupuro on puolestaan katselemassa koriste-esineitä. Hänelle jäi myymälästä myös positiivinen kuva. ­– Uskon, että tälle riittää kysyntää.

Ulla on myös kirppisihminen – jopa siinä määrin, että nurkat ovat täynnä tavaroita.  – Siksi olenkin tullut selvittämään, mitä kaikkea tänne saa lahjoittaa, Ulla sanoo nauraen.

Reino Kytöviita on matkustanut avajaisiin Turusta asti. Myymälästä tarttui mukaan pieni kassillinen tavaraa. – Kuulin, että tänään on avajaiset, niin halusin tulla katsomaan. Käyn kirppiksillä ja olen huomannut, että Salossa on usein erilaista ja parempaa tavaraa kuin Turussa, Reino vinkkaa. Hän on myös iloinen siitä, että iCare on Pelastusarmeijan myymälä. – Teette paljon hyvää.

Nuoret Ukko Helberi ja Iida Laiho olivat tulleet ostoksille. Ukko löysi tyylikkään takin. – Käydään aina välillä shoppailemassa. Tämä myymälä näyttää tosi raikkaalta, ja täällä oli hyvä valikoima. Suosittelen!

Toni Kaarttinen & Heidi Saarela
Kuvat: Toni Kaarttinen

Pelastusarmeijan myymälät ovat olleet edelläkävijänä osa suomalaista katukuvaa jo 1960-luvulta lähtien, ja se on Suomen suurimpia secondhand-ketjuja. Ostamalla ja lahjoittamalla hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita iCare-myymälöihin olet mukana tukemassa Pelastusarmeijan arvoja ja tärkeää hyväntekeväisyystyötä. Lisätietoja: pelastusarmeija.fi/myymalat/icare

Salon iCare secondhand Kauppakeskus Plazan 2. kerroksessa (Vilhonkatu 8, Salo). Myymälä on avoinna ma–pe 10–19, la 10–17 ja su 12–16.

--------------------------------------------------------------------------------