Julkaistu 12.12.2022 09:00

Raamatun naiset: Maria – Korkeimman Pojan äiti

Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin. Sarja päättyy.

Maria –Korkeimman Pojan äiti

On hienoa saada kirjoittaa teille naistyön 100-vuotisjuhlan kunniaksi. 100 vuotta naisten johdattamista uskoon. 100 vuotta naisten tukemista, rohkaisua, opastusta ja huolenpitoa. William Booth sanoi: ”Parhaat mieheni ovat naisia.” Hän tunnisti naisten kyvyt ja taidot, ja antoi heille mahdollisuuden tehdä hengellistä työtä ja toimia johtajina. En kirjoittaisi nyt tätä tekstiä, jos William Booth ei olisi arvostanut ja rohkaissut naisia.

Kolme vuotta sitten lähdimme Suomen ja Viron territoriosta palvelemaan Indonesiaan. Ensimmäiset yhdeksän kuukautta, ennen maailmanlaajuista pandemiaa, matkustimme laajasti Indonesiassa vieraillen osastoissa, sairaaloissa ja kouluissa, ja osallistuimme myös miesten, naisten ja nuorten konferensseihin. On ollut ilo nähdä pelastusarmeijalaisten energisyys, innokkuus ja sitoutuneisuus ja olla osa kasvavaa armeijaa.

Nyt olemme palanneet Britanniaan ja nautimme lomasta perheen kesken. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä palvelemme jälleen Euroopassa Saksan, Liettuan ja Puolan territorion johtajina.

Kun adventin ajan alkaessa suuntaamme ajatuksemme Jumalan lahjaan maailmalle, ehdotan, että luet Luukkaan evankeliumin 1. luvun jakeet 26–56. Yritä asettaa itsesi mukaan kertomukseen, kun keskitymme Mariaan, Jeesuksen äitiin. 

Mitä näet, kun luet kertomuksen tapahtumia? Emme tiedä, minkä ikäinen Maria oli, mutta koska hän oli kihloissa, hän oli luultavasti nuori nainen, mahdollisesti vasta varhaisteini.

Enkeli vieraili Marian luona keskellä arkista elämää. Marian on täytynyt säikähtää!

Enkeli vakuutti Marian Jumalan rakkaudesta ja armosta ja kertoi sitten, että tästä tulisi Korkeimman Pojan äiti. Sen on täytynyt olla vielä isompi järkytys, sillä Maria vastasi: ”Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon.” Enkeli muistutti Mariaa Jesajan ennustuksesta: neitsyt tulee raskaaksi (Jes. 7:14). Maria kuuli myös lapsettomuudesta kärsineestä Elisabetista, joka tuli raskaaksi vanhalla iällä – ja sai muistutuksen, että mikään ei ollut Jumalalle mahdotonta.

Oletko kokenut hetkiä, jolloin Jumalan suunnitelma sinulle tai perheellesi vaikuttaa epäselvältä tai mahdottomalta? Jos olet, ajattelen, että juuri tuollaisina aikoina tarvitsemme muistutuksen Jumalan Sanasta ja lupauksista. Mieleeni tulee laulu, jonka sanat menevät näin: ”Jos et ymmärrä Jumalan suunnitelman päämäärää, nöyrry hänen edessään.” (Bow the knee. Sanat: Chris Machan ja Mike Harland)

Marian vastaus oli ainakin nöyrä. ”Minä olen Herran palvelijatar,” hän sanoi. Hänen tuntemuksensa oli ”Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.” Hän ei vaikuta epäröivältä tai epäilevältä. Hänen reaktionsa oli osoitus todellisesta uskosta ja luottamuksesta. Tämä on uskomatonta ottaen huomioon, että Vanhan testamentin laeissa todetaan, että raskaaksi tullut naimaton nainen voidaan kivittää, ja Joosef – tietäen, ettei lapsi ollut hänen – ei varmasti enää haluaisi mennä naimisiin.

Oliko Maria naiivi? Oliko hän häkeltynyt enkeli Gabrielin läsnäolosta, vai halusiko hän luottaa siihen, että Jumala saa asiat järjestymään?

Maria ei huolehtinut, vaan ylisti Jumalan suuruutta ja rakkautta laulussa, jonka tunnemme nimellä Marian kiitosvirsi (jakeet 46–56).

Arkielämämme ja rutiiniemme keskellä Paavali kutsuu meitä antamaan itsemme, koko ruumiimme ja sielumme Jumalalle (Room. 12:1). Voimme Marian lailla luottaa Jumalaan kaikissa yksityiskohdissa, haasteissa ja olosuhteissa. Suunnatkaamme huolien sijaan katseemme ja sydämemme Jumalaan, muistaen hänen suuruutensa ja rakkautensa meitä kohtaan.

Heti kohtaamisen alussa enkeli lupasi Marialle: ”Herra kanssasi.”

Palvelutyönsä päättyessä Jeesus lupasi meille kaikille: ”Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Toivon sinulle onnellista ja siunattua joulunaikaa, kun pääset jälleen juhlistamaan Immanuelin syntymää – Jumala kanssamme!

Lyn Hills
eversti
Saksan, Liettuan ja Puolan territorion naistyön presidentti


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä