Julkaistu 1.7.2022 09:17

Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräys huomioi vähävaraiset yksinhuoltajat

Kesän 2022 Auta ihmistä -keräys kiinnittää huomiota erityisesti vähävaraisiin yksinhuoltajaäiteihin. Teema kytkeytyy Suomen Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlavuoteen, jota tänä vuonna vietetään. Yksinhuoltajista monet ovat naisia.

Aiemmissa Auta ihmistä -kampanjoissa on nostettu esille asunnottomuutta, vanhusten yksinäisyyttä, työttömyyttä, lapsia ja nuoria. Nyt Pelastusarmeija haluaa nostaa keskiöön erityisesti yksinhuoltajien tilanteen.

Vaikka kampanja tuo esiin yksinhuoltajia, kerätään varoja useiden kohderyhmien auttamiseen. 

Moni yksinhuoltaja joutuu selviytymään yksin

Pitkään jatkuneet poikkeusajat, pandemia, Ukrainan sota sekä inflaatio ja energian hinnannousu koskettavat erityisesti niitä, joilla ei ole turvaverkkoja ja jotka joutuvat selviytymään arjesta yksin. Eriarvoisuus ja ulkopuolisuuden tunne ovat kasvaneet.

Vähävaraiset lapsiperheet ovat aiempaa haavoittuvammassa asemassa ja joutuvat nipistämään jo valmiiksi tiukasta budjetistaan. Mahdollisuus hankkia välttämättömiä tavaroita, osallistua harrastuksiin tai esimerkiksi kesäleirille on monelle perheelle yhä haastavampaa.

Pelastusarmeija haluaa tukea perheitä näissä haasteissa niin taloudellisen, toiminnallisen kuin henkisen tuen kautta.

Pelastusarmeija auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti

Nykypäivänä ihmiset tarvitsevat enenevässä määrin rahallisen tuen lisäksi myös kuuntelua, neuvontaa ja palvelua. Näillä voidaan ehkäistä toivottomuutta, syrjäytymistä ja ongelmien periytymistä.

Vuonna 2021 Auta ihmistä ­keräys tuotti yli 2,4 miljoonaa euroa. Lahjoituksilla autettiin kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria sekä muita vähäosaisia. Yhteensä apua sai noin 125 000 kotitaloutta.

Tutustu Autaihmistä.fi -lahjoitussivuun 

Lahjoitussivu netissä kokoaa Auta ihmistä -keräyksen saman katon alle. Sivustolla voi lahjoittaa, lukea lisää keräyksestä ja tutustua tarinoihin elävästä elämästä. Sivustolla on tietoa tämän vuoden kampanjasta, mutta siellä voi myös tutustua edellisten vuosien kampanjoihin. Lahjoitustapoja on monia, kuten suora tilisiirto, MobilePay, tekstiviestilahjoitus ja lahjoitusalusta kuukausilahjoittamiselle.

Pelastusarmeijan Naistyö 100 vuotta Suomessa

Pelastusarmeija on jo sadan vuoden ajan tehnyt Suomessa vahvaa naistyötä, joka on perustunut neljälle pilarille: yhteys, opetus, palvelu ja kristillinen usko. Toiminnallinen naistyö on ollut vireää, sydämellistä ja yhteisöllistä, sen sisintä ovat paikallisissa osastoissa toteutettavat kotiliitot ja naistenryhmät. Näitä ovat muun muassa äiti ja lapsi -ryhmät, seniori- ja urheilutyö sekä Auttava käsi ja Sielunlämmittäjät -projektit. Naiset ovat vahvasti mukana myös Pelastusarmeijan nykypäivän orjuuden ja ihmiskaupan vastaisessa työssä. Naistyössä voimaannutaan toinen toistaan tukemalla, opitaan arjen taitoja ja rohkaistutaan palvelemaan toisia naisia.

Keräyslupa
RA/2021/1383 Poliisihallitus, voimassa toistaiseksi. ÅLR 2021/6434, voimassa 2.11.2021–1.11.2022. 

Kuva
Auta ihmistä 2022 -keräyksen kampanjakuva viittaa tunnettuun kuvaan suojelusenkelistä auttamassa lapsia yli vaarallisen sillan. Pelastusarmeijan kampanjakuvassa äiti ohjaa poikaansa sillan yli ja turvaa lastaan parhaansa mukaan. Kuvan suunnittelu Mainostoimisto Make it Simple ja kuvan toteutus valokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen 

Lisätietoa:
Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Mira Vuorenpää
puh. 050 4733 646, [email protected]

www.autaihmistä.fi