Julkaistu 3.6.2022 06:57

Pelastusarmeija tukee kouluampumisen järkyttämää yhteisöä Texasin Uvaldessa

Uvaldelaiseen kouluun tunkeutunut ampuja surmasi 21 henkilöä, joista 19 oli alakoulun oppilaita. Tämän tragedian jälkimainingeissa Pelastusarmeija tukee kaupunkilaisia eri tavoin.

Pelastusarmeija ajoi heti paikalle San Antoniosta kanttiinin, josta jaettiin pelastustyöntekijöille voileipiä, kahvia ja kylmiä juomia. Seuraavana päivänä kanttiinista jaettiin vielä päivän kolme ateriaa paikalla edelleen oleville pelastajille. 

Pelastusarmeija pyrkii tukitoimissaan ottamaan huomioon ihmisten fyysiset, emotionaaliset ja hengelliset tarpeet, ja toimii yhteistyössä paikallisen perhekeskuksen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, joka tukee ihmisiä surun ja trauman keskellä ammatti-ihmisten ja terapiakoirien avulla. Tähän yhteistyöhön liittyen Pelastusarmeija lähettää kaupunkiin kuusi tiimiä lisää, kolme tiimiä perhekeskukseen ja kolme koululle. 

Pelastusarmeijan toiminta Uvaldessa kertoo, että se kykenee tulemaan paikalle auttamaan tukea tarvitsevia syvän hädän hetkellä. Toukokuussa Buffalossa tapahtuneen joukkoampumisen jälkeen Pelastusarmeija oli ensimmäisten joukossa auttamassa tarjoamalla satoja lämpimiä aterioita ja henkistä ja hengellistä tukea. 

Kansainvälisen päämajan uutinen