Julkaistu 5.9.2023 09:14

Pelastusarmeija sai uudet johtajat

Heinäkuussa Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion uusina johtajina aloittivat everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen. He ovat aviopari ja palvelleet pitkään upseereina Pelastusarmeijassa. 

Saga Lippo otti vastaan tehtävän territorion komentajana ja Esa Nenonen ohjelmasektorin päällikkönä eli Pelastusarmeijan seurakunnallisen työn johtajana. Koulutukseltaan Lippo on sekä sosionomi AMK että teologian maisteri. Nenosella puolestaan on pastoraalityön MA-tutkinto.

Pelastusarmeija aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1889 ja Virossa uudelleen itsenäistymisen jälkeen vuonna 1995. Koska Pelastusarmeija on kansainvälinen liike, territorioiden johtajiksi nimitetään usein upseereita toisesta territoriosta. Lippo ja Nenonen ovat kolmeenkymmeneen vuoteen ensimmäiset suomalaiset territorion johtajat.

Vaikka Pelastusarmeijassa kaikki tehtävät ovat avoimia sekä miehille että naisille, on territorion komentajan tehtävä käytännössä usein langennut miehelle. Saga Lippo on vasta kolmas naispuolinen territorion komentaja Suomen Pelastusarmeijan historiassa brigadööri Hedvig von Haartmanin (1890 – 1898) ja komentaja Ingrid Lindbergin (1985 – 1990) jälkeen.

Uuden johtajiston virkaan asettaminen tapahtuu Pelastusarmeijan Helsingin osastossa lauantaina 9.9.2023 klo 14. Osoite on Castréninkatu 26, Helsinki. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja:

Viestintäsektorin päällikkö, kapteeni Kati Kivestö
puh. 045 139 4027