Julkaistu 14.9.2022 11:19

Pelastusarmeija auttaa Pakistanissa

Pakistanissa on koettu pahimmat tulvat 60 vuoteen. Rajujen tulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen. Puolet maan 160 hallintoalueesta on julistettu katastrofialueiksi. Pelastusarmeija tarjoaa apuaan tarvitseville. 

Perheet, joihin kuuluu keskimäärin kuusi henkeä, saavat lämmintä ruokaa, hygieniatuotteita ja suojaa. Jotta toimet olisivat mahdollisimman tehokkaita, Pelastusarmeija toimii läheisessä yhteistyössä viranomaisten kanssa. 

”Jotkut ovat menettäneet kaiken”, sanoo Pelastusarmeijan konsultti George William Pakistanista. ”Joissain paikoissa ihmisiä ei ole tavoitettu, toisissa heitä on päästy auttamaan viime hetkellä. Eräs Pelastusarmeijan tapaama yhteisöjohtaja itki helpotuksesta, kun saavuimme paikalle auttamaan. Hän ei ollut osannut odottaa apua kylän ulkopuolelta.”

Avun vieminen katastrofialueille on suuri haaste, koska monet tiet ja sillat ovat tuhoutuneet. Toisena haasteena on avustustarvikkeiden riittävyys. Ruokaturva on heikentynyt, sillä 750 000 tuotantoeläintä on menetetty ja maataloustuotteita on pilaantunut. Ruuasta ja suojasta on pulaa, ja terveydenhuollon rakenteet ovat kärsineet. 

Pelastusarmeija otti Pakistanin 2010 tulvien jälkeen käyttöön katastrofiriskien vähentämiseen liittyviä toimia. Muun muassa on järjestetty uimaopetusta ja rakennettu veden päälle paalutettuja taloja. Nyt on kuultu onnistumisista: ”Ihmiset ovat saamansa koulutuksen mukaisesti tehneet mudasta valleja joen uudelleen tulvimisen ehkäisemiseksi”, kertoo William. Uusia riskienvähennysohjelmia päästään toivottavasti toteuttamaan joillakin tulva-alueilla, kunhan jälleenrakennusvaihe alkaa. 

Pelastusarmeijan katastrofityöntekijät ja vapaaehtoiset jatkavat työtään tuhoalueilla. Kansainvälinen Pelastusarmeija rukoilee pakistanilaisten ja kaikkien auttajien puolesta.  

Kansainvälisen päämajan uutinen