Julkaistu 16.6.2023 07:00

Loksa – kesäinen siunaus

Viron Pelastusarmeijan kesäaikana käytössä oleva Loksan kiinteistö on ollut todellinen siunaus ihmisille, joilla on upea mahdollisuus rentoutua meren rannalla, poimia marjoja ja sieniä vieressä olevasta metsästä, vahvistaa itseään hengellisesti ja olla yhdessä toistensa kanssa.

Loksan kiinteistö on ollut Viron Pelastusarmeijan käytössä pitkään, joten nyt tuli aika kunnostaa ja päivittää aluetta. Kesäkuussa 2020 päärakennusten makuuhuoneet, suihkut ja WC:t uusittiin. Tämän myötä majoittuminen Loksan leirintäalueen mökissä on muuttunut mukavammaksi.

Suurimmat kokoukset ja ruokailut toteutettiin aiemmin suuressa teltassa, joka piti pystyttää joka leirikausi uudelleen. Tuulet ja sateet eivät ole alueella kovinkaan harvinaisia, joten telttaa jouduttiin jatkuvasti vahvistamaan, koska muutoin rakenteet hajoaisivat. Viileällä säällä teltassa oli myös kylmä ja epämukava olla. Vuonna 2021 syntyi ajatus, että haluaisimme rakentaa Loksaan tilat, jossa voidaan pitää jumalanpalveluksia. Löysimme projektille rahoituksen, ja niin toukokuun lopussa 2022 jumalanpalvelustila valmistui. Tämä upea rakennus sulautuu harmonisesti yhteen leirialueen talojen kanssa. Kesäleireillä, viikonloppuisin ja aluejohtajapäivinä meillä oli mahdollisuus pitää jumalanpalveluksia, raamattuopetuksia, kerhoja ja konsertteja tässä uudessa salissa. Saliin mahtuu noin 60 henkilöä. Salista löytyvät musiikkivälineet, projektori ja sille iso valkokangas, joita voidaan käyttää leirien ja kokouksien aikana.

Monenlaista yhdessäoloa

Keväästä 2022 lähtien Loksalla on pidetty alueellisia johtajien päiviä, kuten myös alueellinen miesten päivä teemalla ”Uskon sankarit”, johon osallistui miehiä kaikista Viron Pelastusarmeijan osastoista ja keskuksista. Kesä-elokuussa meillä oli nuorisoleiri, johon osallistui 11 nuorta, 24 osallistujan urheiluleiri, lastenleiri, johon osallistui 24 lasta, naisten viikonloppu teemalla ”Naisen sisäinen ja ulkoinen kauneus”, jossa oli 20 osallistujaa, ja miesten viikonloppu, johon osallistui 20 miestä. Kesälomaan sisältyi paljon pelejä, tietokilpailuja, raamatuntutkiskelua, luovaa toimintaa, musiikkitunteja, konsertteja sekä tietysti uintia ja rentoutumista meren rannalla.

Syksyllä 2022 käynnistyi toinen Loksan kiinteistön saneerausprojekti. Projekti sisältää vanhan latorakennuksen saneerauksen, jossa lisätään yöpymistilaa kuudelle hengelle. Lisäksi saneerauksessa tehdään huone varusteiden säilytykseen, ikkunoiden asennus kasvihuoneen takakuistille, jossa pakastimet sijaitsevat, palotikkaiden asennus sekä väliseinän lisäys punaisen talon WC:n ja suihkun välille. Rakennukseen tulee myös ulkosuihku, jolla voi pestä hiekan pois rannalla käynnin jälkeen.

Suunnitelmissamme on jatkaa Loksan kiinteistön kunnostusta, joka sisältäisi alueen ulkoalueiden suunnittelun sekä uuden aidan ja portin rakentamisen, sillä tällä hetkellä alue on aidattu huonokuntoisella ketjuaidalla. Uskomme, että kiinteistöä kunnostamalla ihmiset voivat viihtyä ja nauttia Loksasta entistä enemmän.

Tälle vuodelle Loksan leirialueelle on suunniteltu viisi leiriä. Toivomme, että Jumala auttaa toteuttamaan kaikki suunnitellut muutokset kiinteistössämme ja näin parantaisi ihmisten leirikokemuksia Loksalla. Jumalalle kiitos!

Andrejs & Irina Konovalovs
majurit
Viron Pelastusarmeijan aluejohtajat

Kuvat: Päästearmee 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä