Julkaistu 7.4.2023 07:00

Kenraalin pääsiäistervehdys 2023

Se on täytetty (Joh. 19:30)


Kun pääsiäinen saapuu, ovat Pelastusarmeijan johtajat ympäri maailmaa saaneet kutsun kokoontua yhteen valitsemaan uutta kenraalia. Etuoikeutemme palvella kansainvälisinä johtajina on nyt minun ja komentaja Rosalien kohdalla päättymässä, ja pyrimme saamaan valmiiksi tehtävät, joihin olemme ryhtyneet. Kohta meidän on sanottava ”se on päättynyt”.

Kun pohdiskelen pääsiäistä, mieleeni nousevat Jeesuksen sanat ristillä: ”Se on täytetty.” Kuinka syvällisiä nuo sanat ovatkaan Jeesuksen huulilta lausuttuna, kuten on kirjoitettu Johanneksen evankeliumissa (Joh. 19:30). Hänen maanpäällinen elämänsä ja palvelutyönsä – kaikkien aikojen suurin ihmiselämä ja kauaskantoisin palvelutyö – oli valmis.

Se on täytetty.

Mutta sanat ”se on täytetty” saavat vielä syvemmän merkityksen, kun muistamme, että Jeesus sanoi ne omalla äidinkielellään arameaksi. Hänen käyttämänsä sana osoittaa täydellistä nöyrtymistä – joka oli saatettu loppuun ennen kuin hän kuoli. Kristuksessa Jumala-joka-ei-voi-kuolla alistui ihmiseksi vapaaehtoisesti ja täydellisesti. Niin tehdessään hän koki kipua, kärsimystä ja lopulta kuoleman. Paavali toistaa tämän, kun hän kirjoittaa Fil. 2:5–8: ”Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa, hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.” Jeesus otti ihmisen muodon. Hän ymmärtää meitä. Hän koki julkisen teloittamisen äärimmäisyyden kaikessa nöyryyttävyydessään. Hänen samaistumisensa ihmisen osaan – mukaan lukien kivun, kärsimyksen ja kuoleman – on tullut valmiiksi.

Se on täytetty.

Kun Johannes myöhemmin kirjoitti evankeliuminsa kreikaksi, hän kirjasi Jeesuksen viimeisiksi sanoiksi ”se on täytetty” käyttäen rahoitusmaailmasta tuttua termiä, jonka merkitys on ”maksettu täysimääräisesti”. Evankelista siis muistuttaa, että nöyrtyessään täydellisesti Jeesus maksoi koko ihmiskunnan syntivelat. Ristillä meidän velkamme on maksettu kokonaan. Paavali yhdistää tämän siihen, ettei meidän syntejämme enää lasketa ja korostaa ristin kautta tehdyn sovinnon tärkeyttä. Hän kuvaa tätä Toisessa kirjeessä korinttilaisille 5:19: ”Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan…” Synti ei enää ole ongelma – tärkeää on vain se, miten vastaamme Pelastajalle, joka on maksanut velkamme täysimääräisesti.

Se on täytetty.

Vuoden alussa puhuin synnin vallasta vapautumisesta. Room. 6:10 luemme: ”Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle.” Jumalan huolenpito meitä kohtaan synnytti uuden liiton, joka sai alkunsa ristiltä. Kertakaikkisesti. Täysimääräisesti maksettuna. Heprealaiskirje 9:28 muistuttaa meille, että Kristus on kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, kun taas Joh. 1:29 julistaa: ”Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” Se tarkoittaa minun syntiäni ja teidän syntejänne.

Se on täytetty.

Koska on totta, että Kristus kuoli kerran kaikkien puolesta, on myös totta, että hän elää, ja koska hän elää, mekin saamme elää. Tämä on pääsiäisen sanoman ydin. Mitä tapahtuukaan, totuus Jumalan teosta meidän puolestamme on järkähtämätön. Mitä tapahtuukaan, me olemme turvassa hänen kämmenellään ja tietoisia hänen huolenpidostaan. Mitä tapahtuukaan, olemme voittajia.  Saamme ”riemuvoiton”, koska hänen armonsa riittää ja hän on uskollinen. Room. 5:8 sanotaan: ”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.” Se on tehty! Kerran ja kertakaikkisesti… ja se muuttaa kaiken.

Se on täytetty.

Komentaja Rosalie ja minä lähetämme teille lämpimät pääsiäisterveiset.

Brian Peddle
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuvitus: Gerd Altmann 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä