Julkaistu 3.5.2022 09:15

Hienotunteista testamenttityötä

Suomen Pelastusarmeijan Säätiö sr on jo verrattain pitkään tehnyt testamenttityötä, antaen muun muassa veloituksetta neuvoja testamentteihin liittyvissä asioissa. Testamenttityötä tehdään korkealla moraalilla, hienotunteisesti sekä arvostaen testamentintekijän tahtotilaa. Olennaista on juuri testamentintekijän tahto ja sen kunnioittaminen. Testamentti ei ole lupaus – testamentin voi halutessaan peruuttaa tai sen määräyksiä muuttaa.  

Testamenttilahjoitus on yksi tapa osallistua hyväntekeväisyyteen. Testamentintekijä voi testamenttimääräyksin myös halutessaan tarkentaa, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen testamentilla saadut varat tulee käyttää. Pelastusarmeijan velvollisuutena on varmistua siitä, että testamenttivarat käytetään juuri siihen kohteeseen, mihin testamentintekijä on ne määrännyt. Testamenttilahjoitukset mahdollistavat osaltaan Pelastusarmeijan toiminnan merkittävänä hyväntekeväisyysjärjestönä. Pelastusarmeija onkin kiitollinen jokaisesta testamenttisaannosta.  

Testamentintekijä voi elinaikanaan ilmoittaa toiveitaan esimerkiksi hautajaisten, perunkirjoituksen tai muiden kuoleman jälkeisten asioiden hoidosta. Monille tämä onkin tärkeää. Pelastusarmeija voi, niin sovittaessa, huolehtia kaikista näistäkin asioista. Myös nämä asiat hoidetaan täsmälleen testamentintekijän toiveiden mukaan, ammattitaidolla.  

Lisätietoja:

Majuri Saga Lippo
050 5976 157
[email protected]